Fotograferna – två glada amatörer

Välkommen! Vi som ligger bakom denna sida är två fotoentusiaster som brinner för både foto och redigering sedan flera år tillbaka. Därför har vi valt att skapa detta projekt i syfte att berätta om glädjen med att fotografera, men också om vilken viktig roll kameran har i våra liv. Ytterligare en anledning till denna sidas uppkomst är att tipsa och ge en del praktisk information till andra fotointresserade personer. Det kan till exempel handla om att hitta nya fototekniker, lära sig att hantera olika redigeringsprogram eller ge information om olika typer av kameror. Hoppas du tycker det verkar intressant!

Nyfiken student som älskat fotografi sedan barnsben

Innan vi fortsätter tänkte vi presentera oss kort. Den första av oss två är en tjugotreårig tjej som pluggar andra året på universitetet till programmerare. Jag är född och uppvuxen i Stockholm, men så långt tillbaka jag kan minnas har jag och min familj spenderat somrarna på landet. Det är under någon av alla dessa sommarlov som jag fick ärva min pappas gamla kamera, vilket ledde till att mitt intresse för att fota växte fram. Ett intresse som legat mig varmt om hjärtat sedan dess och som med tiden även kom att inkludera redigering av olika slag. Det bästa med att fota enligt mig är att det är ett sätt att beskriva verkligheten i kombination av sin kreativa sida på. En perfekt mix helt enkelt!

Erfaren butiksassistent med ett nytt intresse

Den andra av oss två är en tjugotvåårig kille som jobbar som butiksassistent i en välkänd affär i Stockholmstrakten, där jag arbetat i snart två år. Att fota blev min hobby relativt nyligen, men det tog snabbt över mina övriga intressen, vilket är anledningen till att jag nu ägnar i princip all min lediga tid åt det. Trots att jag är en amatör är hungern att lära stor och jag strävar ständigt efter att utmana mig till att bli bättre. Det är anledningen till att jag hela tiden försöker hitta ny inspiration och inte är rädd för att sätta min kreativa sida på prov.

En glad duo

Vi lärde känna varandra för drygt ett halvår sedan och har sedan dess kommit att bli oskiljaktiga. Det som gör oss till en duo utöver det vanliga är att vi är precis lika glada, nyfikna och fotointresserade, men även att vi båda är amatörer som strävar efter att utvecklas på både ett personligt och ett professionellt plan. Sammanfattningsvis kommer du kunna hitta allt mellan himmel och jord gällande fotografering här, samtidigt som vi försöker komma med tips och annan användbar information. Lycka till med ditt fotande!